Publicat pe 69 comentarii

Arhivă revista Helis 2013 

69 de comentarii la „Arhivă revista Helis 2013

 1. Mielul, alb , imaculat, sange, pur, pascal, lumina
  Necredinta, a pierit, sintem, fiice, de harisma,
  Canticelul, cel preasfant, eu, din, inima, il cant…
  Prohodul celui Inviat, toate spun,…
  Eu sint, cel ce-a fost, va fii, sint soare pe pamant.
  Mie, toate mi se-nchina, florile aplecate , frunti rugand.

 2. Va duceti la doctorul Expertiza SANITAS sa va spuna cu ce sinteti, ciorba ori supa de italieni ca dealtminteri o sa muriti cu ce sinteti cu tratament permanent din Aspirina, Paracetamol, Antinevralgic, Algocalmin,Codeina , Penicilina V, Fasconal, Piracetam,Distonocalm, Sedatif PC,Calciu, Magneziu, Zinc,Aspirina Cardio,si ultima din BATRANII Magistraturii taranesti raionale gazetare tabela,ceaiuri rusesti, farmaceutice, comuniste,biologice germane,bitter suedez,siropuri plante.Plafar, Apimondia, Fares, Dorel Plant,Plantavorel, radiologi de lux cercetare inst.Victor Babes.

 3. Cancer.

 4. Sfantul Sigismund Froit si Marta Froit-Chematori de morti, in manta.12 noaptea, noaptea strigoilor.

 5. Citeam psaltirea lui Traian Dorz, a Invierii, a lui David si sfintei Marii, toate cantate per bucati zilnic, candela violet, pahar cu picior sticla,lumanari albe straine.
  Marfurile de export GAL,[GAC], crema din cutia cavouri de crema noua de 2 lei,geanta sport matlasata UTC.Bijuterii nichel, arabesti, sfori filacterii gat bisericesti, cu cruce si ban plastic bisericesti si din lemn, agrafe, clesti par cordele, creion negru ochi KOHL,batic din bumbac merinos, colorat,bratara metanie Tiganesti Ilfov, batista,brosa martisor, ceas mana unguresc,maoiu al zeliot.
  Geanta cu penar geometric, portofel, penar acte cu calculator piata mic,vocabular, caiet,caiet mic telefon notite.
  Domnul ION ARGHEZI -Frunze vestede.Pantaloni costum export negrii, sau unguresti.SH.Mercerii rusesti-20 ani amintiri pangar.Crezi.Ochelari 0-2,5 lei drepti.Gandesc.

 6. Din 18 aprilie 2018, am devenit a 21-a țară din UE, pricopsiți cu o Cartă a Diversității. Ca membrii în cadrul Platformei Europene de Diversitate, ne-am umplut de principiile diversității și incluziunii, ce se vor o cultură organizațională „bazată pe respect reciproc, încredere, recunoaşterea și valorificarea diferenţelor și aptitudinilor individuale, precum și aplicarea non-discriminării și egalităţii de şanse în procesele decizionale și în managementul resurselor umane” – nimic despre merit, calificare, perfecționare sau excelență!
  Avem egalitate, incluziune, diversificare… dar n-avem de mâncare!

 7. In incluziunea domnului ED.CIOB, avem incluziune sociala ASR , ,, mancare spirituala,, dar pe,, criterii politice,, care sint partidul PNTCD bisericesco-taranesc.Afirm, ca sintem cu ingineria genetica , tot domnul zeliot…a sustinut in Plen, am construit,, casa de careti femeilor,, ca sa aiba ce lucra in venitul propriu personal al religiei socialiste.ex/10 lei lebade inserpuite, in Certificatul de nastere scrie Republica Socialista Romania acesta-i CIP-ul meu.Istoric.
  Ce da PNTCD?..pentru 30 lei lunar ultimul membru sau 1%, din salariul cuantificat in 2300 lei lunar , post de Arendas caraus istoric, din grindul Letea.De ce sa nu fug..ca ultimul membru cu 10%lunar al comunitatii adventiste in chitante Trezorerie vechime, când Casa de Pensii afiliata B.Penticostale ne primeste de la Registratura B.O.R?…punctul 732 lei lunar.In calcul in plus in septembrie 2021.
  Si ce se discuta?se discuta de cartea de munca de ziarist, vis a vis de evenimentele televizate in lipsa actelor de artisti de Sinecura, inseamna mult 15 mii lunar cu rechizitie soldati scriitura legalizata notariala plus amenda fisc Turism, pescuit…etc…cultura, dar nu vlogheri,in Senatul universitar in lipsa,poate Stenograme la Biserica Cantemir…asa ca uite evenimentele cu caramida in cap.
  Zic si io..barfitoare….in integrarea in MISA.[minciuna]….ramane Lucrator comercial 50%sovieticii ICRAL 91,[deseuri],legea Ferenda postul BOOMERANG,microlegitimatie microziar inscrisa in Carta cu ştampila ISU jandarmi, istoric VLASCA.
  Stadionul de unguri Rezervisti nedrepti, 10 ani amenda antitiganismul alb, 10 ani interzicerea libertatii religiaose Culte, 2, 6 ani inchisoare ca nu urmeaza Programul gratuit KOCH Bacil.
  Inchei….revin…!…

 8. Domnul zeliot eu sint cu tagma mea sociala de Burgheza…a afirmat ca a ajuns in gloria spanacului, si nu l-a mai apucat s-ar parea ca,, taranii, si el burghez…revirimente fenomene istorice.

 9. Asa ca-ti faci Sfanta Cruce , si fugi….ziaristii barbati obligatoriu sa stie sa intocmeaca borderou si proces verbal sa cunoasca justitia Contractului colectiv de munca, se duc la ,, lupta,, cu I.Q psiholog clinic rus spital judetean, in televiziunea nationala la lupta, sint actori , interpreti, spioni, urmaresc,, nedreptatea sociala franceza,, camatarii,,.

 10. Arta mea curent este feudalismul pretimpuriu stilul baroco-renascentist globii frontali genetici de Stanga…urme ramasite probe chimice…poate de dreapta, centru dreapta[hotii].

 11. Deci in Banda televizor, Daewoo carcasa neagra color, bagam Birouri de Munca Teritoriale si mancare si alte box-office, gen firmele de televiziune cu Factura postala pay point instalat zonal, de Edil,firma ORANGE TELEKOM, RDSS -RCSS CABLE LIN, INTRANET ROMTELECOM, SI ANALOG, sau mancare OPECA cu CUMUL sarbii-italieni, germani, rusi, si specialitati rare fine romanesti.KITUL USB mai nou din lemn in notebook, tot factura inclusa pay-point[inventii germani NEUROLOGIE].Barbatii.Iti da…daca ai carnet legitimatie de soldat in Vanzari…iti spun io ICONOMUL NEDREPT EVANGHELIC…[basme].

 12. Mai avem televiziunea rusilor din RELEU Carpati cercetari izotopi Parang TVR1,Difuzorul ATON radio,incheiem citatul cu parabolica Inchizitia Craiova Biserica Veche,radiot METRONOM GX britanici, [literatura comparata IMM], prin reteaua FAX PTTR.Are telefon.

 13. Platim la PROCURATURA la Clopotnita chitanta de 30 lei la sf Ion, luam unelte judecatoresti, fiabile, silentioase, ieftine la Seminarul sf Nicolaie plata pe un an cititul acatistului noaptea la 12 cantat pentru restituirea integrala 200 lei furturi si alte calamitati, viseaza urat ascuns real, scoti inelul ceasul mana cerceii, cordeluta doar acoperamantul cap si crucea gat cu banul din plastic sfintit.Premonitoriu.
  De stari de durere maxima provocate de izvodiri PARUL ROSU ardeti un bat de chibrit spuind Tatal nostru aprins il stingem la sfarsit intr-o ceasca mare,zicand de PARUL ROSU asa ardem trei bete idem, suflam de trei ori peste cana ca peste lumanarea aprinsa clatinam ceasca cu trei bete observam FORMA 1 minut se face CREDINTA bem juma din apa cu chibritele arse le punem in BOL de incendiu aruncam apa in coltul casii in curte in flori sau glastra.

 14. Ne lasa durerile…de alte dureri bijuterii netratate sonare si ceas mafie scoatem hartiile de pe corp, le punem bine, la trapeza, punem furou dedesubt si camasa din tergal.SF Pavel al NEOCEZAREII, facturier promotii CARTEA VIETII.

 15. In CHIVOTUL LEGAMANTULUI, de FECIORI si FECIOARE, din PAREPA si VLADIMIRESTI, DOMNUL VISHNU, este prea departe….Domnul SIVA deci!…….CAHUL, ISMAIL, si BOLGRAD, CETATEA ALBA, BALTI, HOTIN, CERNAUTI,Merenii NOI…sf Stefan cel VERDE 22/27 decembrie URSARII , cu FISCUL Domnul DUCA.

 16. I.C.FRIMU…DILIRE LOCALA.In DEAL in ARGES la VECHIL, domnul Sir I.G felicitari ONOMASTICA vitrina de liceu UTC..adanc trase de pleata popeste, cu numele de INTENTIE…va salut domnule,interimar, va salut cordial, in numele domnului Coman, elev eminent utecist al ziarului Scanteia cu adanca coroborare a domnului Ignat in Noul recensamant agricol Consilva al anului 2021, manualul de comert roman 24 Ianuarie, da.
  Sublime respecte, semnat…Magduta….in numele Eroilor Socialismului, cu domnul Marin Preda
  Deci revin…it,s hard to believe..boierul Miron Iuga.Agricultura padoc gradina Ceausescu -Crisana Culoarul de Vest Curtea de Arges-Targu-Jiu, Lupeni -Râmnicu-Vâlcea, Nucet-Curtea de Arges , catagrafiere geopolitica OCOL SILVIC.PSD.

 17. ,, La rasarit de Dumnezeu 9,, introduceti comentariul aici.,, Tara de sub neguri,,.carte nuvela.

 18. …nu schimbările climatice ne cauzează seceta inteligenței native, deșertificarea sentimentală sau poluarea hidratării sociale… odată ce l-ai obținut, e imposibil să mai renunți la controlul absolut, asupra unei societăți îngenuncheate… proporția celor modificați genetic, prin experimentul killgheț, coincide cu procentul de încredere a populației în dictatura asta medicală… economia globală repornește sub amenințările de durată ale inflației, lanțurilor aprovizionării, bulelor pieței și instabilității… cea mai dureroasă dintre privatizările resurselor va restricționa accesul și la apa potabilă… cine să-ți mai dea un pahar cu apă?

 19. Ai baut in liniste din fantana cu apa vie, apa rece a Ionilor, chiar sentimental sustin, sint cu marturii de buna credinta in testimonial, o pierdere prea mare, incomensurabila,aceea a nestiintei absolute in fapt sovietic poate ca selfie and fornicatie ar putea cauza moartea unuia dintre cei ce n-au apa si lumina la moarte semnul asteptat este acela al unei societati stabile al armatei-justitia un pret prea mic care nu este durere in placerea prea mare a vietii, imi amintesc Transalpina, Balea lac, noi sintem regimul agnost fanariot al unui sport absolut al filologiei, muzicale, de unde sa irumpa o ura asa uriasa aceea a neincrederii ca pilonii de baza ai societatii falsii si daramatii idoli, cum era Cortina de Fier….oare ce crezi?…ca sufletu de artist vestitor al Invierii iconar chiar Trimis al Satanei, se vinde pe doua vrabii…am cercetat un om in cauza psihologica aceea a culorilor…respect in croiala si festonul hainei nu depasii normalul vopselilor textile, scarbesti opinia publica esti un scamator, revelatia mea de optimism este MONTANOLOGIATurismului,romanesc…sint destui pesti in balta,in acel bullying politic al UAP este un COD recunosc este o apucatura in prisma castigatorului 13 numarul ROXEN /UZP sovietic…ce vreau….sint comunista este PASTELE…Hristos a Inviat…oare nu credeti ca totul este o natura superioara a dansului FECIOARELOR din Saruna?….este PFA cu teren cumparat jurnalistic ca la WTC 2001, UB, Filologie 8,50 ştampila PARCHET VL.

 20. Galben si roz, buza, camasa sint de negasit in BREASLA MESERIASILOR,restul da, culoarea costum haina neagra, maro femeiesc restul culorilor barbati nu festonul rejansa bordoul tivul nasturele, croiala, negru cu alb, rosu, albastru, verde,restul calde.Maro cu verde.

 21. Morghet, ciumpavica, poslusnic, lazuri ighemon and stabor,in de facto, IZMIR, feston, rusesc de lux demodat,Stan Patitul,popa Duhu, si domnul Trandafir,toti sintem o apa si-un pamant.Mai mancam si noi ,, o paine alba bisericeasca,,.

 22. azi, e ziua presei libere… în care, toate ce nu~s propagandă sau minciuni oficiale sunt știri false… criza și c19 s-au declanșat cel mai agresiv în vârful culminant,
  atins de mizerie, corupție, propagandă și antiumanism… cea mai mare imbecilitate politică a strategiei contra virusului constă în distrugerea libertăților noastre și a întregii economii… din cele 50, în peste 40 de state americane, parlamentarii avansează cu pregătirea legislației împotriva vaccinării impuse…

 23. Eu, inteleg libertatea presei, a scriiturii financiare de comert, statistica ziare, contabilii, deci, in prisma,libertatii de gen, acum literatura, franceza, comparata cu latina.Avem 100 mii ziare, cine, oare ne poate compara, sustinut de raionul de partid in 3 mii euro, vaccinul care iconomiseste BOLCEAG 5?…sustine marele duhovnic Paisie Olarul.
  M-a iconomisit in morarit -panificatie CAEN, colaborare ziar cu ser de mii de euro acum 20 de ani.Trei talanti 50 bani a cate 5/10 bani, regele Ferdinand cu reg.Maria deschisese cartea la rodirea tarinei la hedonism.

 24. Iconomiseste in Iconomie cu Economat la Pustnicul trapezar Nil, la manastirea ATHOS -Dohiaru,,cartea Grabnica ajutatoare,,la noi la biserica secolul XX-greco-catolic….sau banii funciari APIA, latifundii, coroboreaza cu multe la banca MARMOROSCH BANK.De Iconar ca Serghei al Georgiei sau urca pana la Trimisul Satanei, soldat biserica veche[isi schimba telepatia onirica].Culoarea violet.

 25. Iconar-analfabet, munca, invatatura comeertul -serviciu sfant de la Dumnezeu.

 26. Pentru o vesta de ,, gansac asupritor arendas francez,, poti ajunge martir , ori criminal de razboi, ziarist in interbelic in schitul PASAREA croitorie in ILFOV de vestute romanesti pe gat[15 lei APACA MAIER] ori pulovere mercerie rusa de rommanes Ursari[30 LEI]…ca-n pozele istorice se inchina Justitiei sf Stefan 27 decembrie,,,,sint incaierati pe,, carnea de porc de lucru,,.

 27. Precum jurnalistii din Caraiman, Bucegi Sfinxul Carpatii Meridionali romanesti.
  Ca ziarist sa ai 2 clase de COMERT facturi romane un manual.Studii medii postliceale ori academie calculate,, cartea gestionarului,,…..nu platea cotizatia de partid lunara la PNG lui GHeorghe Becali, era MEMBRU PLIN[legionari ADUNAREA BISERICEASCA]..

 28. Calculau musulmanii in VAMA Carpatina Nadlac CONTUL DEBITOR creante personale…MOHACI ZEGHED…50 kilometrii….au trecut monazi granita in Viena fraudulos in avanpostul ungar, oite talmacite drept tapi ispasitori de talhari,nu era numai furt erau dusmanii de legea sfantului JUBILEU 25 ani, acum furt calificat urmat de Omucidere.

 29. Ne duce ziaristi la UZPR, in graficul computer repartizat esalonat PROCURATURA…Cartea METODICA LIMBII ROMANE a lui Mihai Eminescu ….[1,2 ani vechime..ziarist].

 30. Noi, sintem secesionistii chill,, copiii irezistibili ai unei natiuni sublime, Good bless Roumeinia,,!…..traiasca ziarul Adevarul,[BUCURESTI].Traiasca ziarul Cozia Info[Valcea],traiasca revista ICAR XXI[Valcea].
  Pace voua!…

 31. ,, Bine ca i-au compostat in Cenaclul Zburatorul-50 la suta indemnizatie reporter,, buciosi aprozaristi Vodita 2 Samizdatul religios, pirostrii Cotmeana sfintita lacas de cult, care l-au impuscat pe Eminescu in utc,soldatii UTC[foile matricole , una, notarii valceni legali]Tribunal.TH Tehnologie hoteliera…vindea marfa Sindicat Muncitori in Strainatate asa am reactionat.
  Kuleas bonsai.

 32. Eu am receptat religia in felul urmator martor, sustin in Romania malvensis, apulensis te desparti de pangarul bisericesc daca nu intrii legal de la 8 ani /13 ani la Parepa/Vladimiresti, ori dar cumparat 1500 la staretie Vladimiresti 1500 patriarhul Rohia 700 lei sfMina Dobzeu VL, [de monahi-spalatorii]restul gratis Antim schit si Plumbuita exista o Scara a sfantului Ion Scararul Fecioare/calugarite/maici pline si de culte monahii/maici pline, barbati fecior/frate bisericesc/ monah/staret/schimnic/schimonah.Nu semnezi pe una la stilul vechi la partidul bisericesc nu semnezi ceva de Decretul 410/512 STIIEEEEE.Il expulzeaza dupa 20 de ani EPISCOPUL de COMITAT cu restul….proprietati private si filiii sufragane metocuri paraclise schituri, lavre.Si in lume la Marea Rosie.Restul datorii BRIGADA Regina ori Mafia Blocuri.

 33. Iar o luarati pe VISINESCU Bucatar, pe urmele interbelicului si postbelicului , celui dde-al doilea Razboi Mondial, Ptrimul lung drum de o mie de mile, incepe cu primul Pas-MAO TZE DUNG.Sindharta.

 34. Filologi, Indicatori Nivel,Politisti CNSLR OFITERI AB2 CASIERIE -Plan de recuperator BANCI Belgieni, la MESA NEAGRA Regalista de INVIERE,[3000 lei] la BRIGADA POPILOR de SAPA.Au Mantra.Urmasii de la Exchange acte de comert cu inventar romane.COTXIM.Sint.Pe veci, era normal 36-45 glisare UTC Tehnologic.

 35. Mancara cam multa coliva, horaiciorii, lumesti tarbrasi, floarea vietii[METALLICA],le da la legea veche la TG Mures-Jilava SARBATORI POLITICE, Legea Noua TESLARUL.2 ore jidanii, dimineata.Ceasul binar fara liniuta triliniara nu GMT.Librariile Coresi, platim datorii institutii straine localo-judetene…ceasul in furci solar oi, campenesti sf Cleopa Ilie cu masa Agafia Ilie lista monahii mari in Tara.Sfintii romani albastrii, verzi.Ne-a interzis doar rosii negrii, calendar sinoptic VLASIE MOGARZAN Agricultura BLEAU[figurat].

 36. Tăiați-i finanțarea Institutului pentru Drepturile Omului, incapabil să ne mai apere libertatea cuvântului şi a convingerilor!
  *ordinele vin direct de la centru și scanările nu admit executivilor nicio abatere mentală sau emoţională
  *medicina preia și generalizează modificările genetice, după succesele globale obţinute pe legume și pe șoarecii umani
  *se știa bine, conform planului, că-n Wuhan coronavirușii liliecilor deveniseră extrem de contagioși și s~a menținut cea mai slabă protecție a cercetătorilor

 37. Domne, la noi, in alt Cartier I.C Frimu, s-a incercat ralierea Vanzatorilor de Piata care nu au dorit sa fie Agentii Statului, s-au lasat injectati.din Buget ca-n Istoria Galatiului, cu Ah, A0, cu animale de companie programate avem cazuri anuntam SJV Lehliu Sapunari scris, si SCLEP local austrieci, este o lege a cenzurii cibernetice o noua forma de jignire la C.A.P ceape, sustin de CYBERSPACEBULLYING, o noua forma de furt mandrie George Fliyd recidivistii gradati armata sau ramanerea dosarelor pe Rol, Intentatie Dosar casatorii starea civila Uniunea Sindicatelor din Romania, am fost saraci sintem pagani tinem cu folclorul Seminar popi Mireni, laici.Ziaristii stabilesc in mafia Plan A suma ii ia la bataie cu Borderou Procesc verbal, ei sint la Armata la inchisoare soldatii au pus gaj, ei nu au unde locuii, sint teribilisti deoarece acceseaza joburi soldati au livret de soldat.Bisericile de Barbati Decemviri din tara gândesc in finantarea Institului ca sint tratati din Sistem se vindeca raman cu drepturile de Piata, noi, in cartierul I.C Frimu sintem saraci.BEZZERO.

 38. Noi tinem Releu 10 mii sate oltene cu Traditia sfanta Caloianul, nu stam de ei.Nu au Semnatura in Eforia Termelor de Segmentare Rezervisti gen PIEDICA.

 39. Mie la rapel ASTRAZENECA a reconfirmat in judecatorie o noua constatare gena rusa a realitatii si anume o noua forma de discernamant si anume literatura austriaca cibernetica in ISJ scolar.Doctorii in practica judiciar au remarcat voalarea si ascunderea faptelor scanner, iar in privinta erbicidari rusi OSIM drogherii agricole de Stat…Sfintii închisorilor LEV TOLSTOI excomunicat din biserica Dostoievski sfant al închisorilor conte rus tuberculos ca nu practica zilnic ,, cetirea cartilor sfinte,, sau ,, CINA cea de TAINA APOSTOLII din Inchisori,,[Dr PETRU GROZA[i.q-116 roman get beget].robot, 100 stiinte in minte sanuri de stat lucrator specialist.Nu 101 Serafim Rose si Calisto Ware, trandafirasi de Etiolia ,, inaintevazatori profeti ai celor nevazute ai viitorului, inainte vazatori cu Duhul.Cereti 101 dar la MOASTE RACLA rosii, negrii.Calendar crestin ortodox NAVA NOE 2021.Strigoii.

 40. Sa faceti scrisori fara nume CNP, Serie la SCLEP locale judetene ,reclamatii petitii platite.Si la INTERIOR SRI.La email PCAB procuratura.La Staretie la IEZER.Si Musatesti sau Cozancea ortodoxii.Ia auzi fonduri structurale primarii locale,indemnizatii bisericesti,, margaritare daruri sfinte , cele sfinte,, furate din ,, tarini,, zice ISUS HRISTOS in Distinctia VIFORATA ANINOASA DEALU, acatisul vechi de 2 lei ori online, viespii-matcoi Stupul dacic.Deeacea nu le lua de COMANTARI videochat Joia PLOII zeitate 7 ani.Erau basarabence.Dati 30 lei nume adresa scrieti contributia anuala pe hartie la CLOPOTNITA PROCURATURII SFIon din RM.Valcea la N.Prioteasa director Seminar,, oul dogmatic filosofic,, va immultiti cu aparate judecatoresti gratuite pret redus in case muzeu BLIDARI etern,odata prin posta PTTR scrisoare RECOMANDATA,are RECIPISA cantarita.50 grame.

 41. Am grafic esalonat la astfel de plati…Scauieni, Stlisti, Augustana, Navam Cruce, Bolnita, Turnul, sf Adrian,Metoc, Lavra metoc,Sinod Justin Parvu,Vodita 2,sf Ion Rusul.Telepatie Daniel cel Viu.Si Clopotnita.

 42. Filof Rad.1977-a intrat in antecamera moderna de la cotetul de pasari monarchist babiloniana se inchina pe timpul Rezistentei greco -catolica inraurita ca nu folosea mirul din gaini bisericesc in camera taratului, bulgar de Turism sint vii toti pe you tube era de natie germana i-a luat pe toti din tara sub acelasi nume de St Tanase, nu avea unde lucra fecioara in lipsa organigramei era fermecatoare populara vanzator de artizanat a murit in timpul Rezistentei la disco de sf Ion ca nu l-a judecat nu avea dispensa eliberata la 19 ani deschisese la harlele greco-catolice PORTITA EPISCOP,restul FIRDARII ASTRALE udatul trandafirilor…poate ce stii…pana maine…secret de serviciu clauza de neconcurentialitate asa am inteles ,, printre Omini,,.Vedenia osteanului cu sulita…samizdatul religioa monarchist dava de honvezi penticostari.Din RELICVE.

 43. Venii stapanul Viei la lucratorii rai, ii spusera stiim ce-ai arat si-ai semanat le-a zis sinteti ca mine, i-a taiat cu pietre exorcistul ca plata pentru fapte de lesmajeste.

 44. Erau analfabeti aveau gratis cu decontari bilete calificari ISCIR/SOLARIS/AJOFM/POSTLICEALA BUCATARI, institutori primari, fotoreporteri,si Scoala populara de arte , lotus Timis Fantanele seminar Pasarea.
  De tehnologi san si inventii de 7-10.

 45. A zis ISUS HRISTOS Luati invatatura cei nebuni inteleptiti-va si din bolovanii acestia prin cumincare ridic noii fii ai lui Avraam.Fiti toti stareti Dumnezei Patriarhi,cine bea din fantana vietii ma are pe MINE.Jertfa de legme la masa punerii darurilor a lui CAIN Turbacaim.

 46. Eu cred in Trisaghion, Orarul greco-catolic de maici, servetul si sortul de la sf Pavel, Ostia sfintei de Cascia,calendarul cu magnet,batista de monahii brodata cu monograma de 5 lei a sfParaschiva din Rm.Valcea catedrala metropolitana…asa a dorit…isi imprastie racla unde este nevoie este greu blestem nu paraseste GRADINA MAICII DOMNULUI era in SUMA cu SANMEDRU argintarul SF Dimitrie.

 47. Putna-Ierusalimul neamului romanesc,

  O lotca, plina de nuferi,plutea, ca intr-o repetitie,al unui mirific chip de aur,peste lucirea,diamantina a apei.
  Lebedele,parca, suflete de oameni,s-au inlantuit,intr-un crescendo, al naturii,intr-un singur tril,si-au gasit moartea,cine poate si-ar aminti,cum luna, se prefira, peste crenelul venetian.!….
  Intr-o seara nocturna,bateam genunchii,in clipa in care,nervoasa am marcat intrarea,intrarea,statueta din aur,care s-a rotit in piruete,precum, o mica naiada.
  Marca, intrarea…..nu, nervoasa,cum pot a intelege,inteleg poate si publicul,oare când voi executa un contratimp?….
  -Maestre? nu inteleg cum ai putut termina parafrazarea miscarii?…
  Execut actul doi, in ritmul,unui context al contelui Dostoievski,scot in evidenta frumusetea coregrafica,a lumii, a marii scene,care mi-e deschisa…
  -Poftim!….muzica!…Tu, solista?…Tradu, in miscare, sinteti un colectiv de exceptie!….

 48. Despre existenta,

  Eu, eram necunoscuta….nu stiam carte, aveam o antologie a naturii.
  Niciodata, nu credeam , a , lumina, in obscur.Am avut o biografie delicata a intuitiei, un joc, delicat,pentru ca am presimtit constient,intr-un tarziu, intr-un sfat al parintilor.
  Am luptat in interstitiile lupte,cu posesiunea, atat am remarcat,scris, citit, socotit.Brutal, zgaraia, in psihic,apartinand exclusiv al violentei,expresive,o comportare in natura.
  Hazardata, in copilarie, existenta naturii,padurea, copacii, vegetalele,sublimul apei,a fost anxiosul lant,care a sfaramat, o invitatie a gândului,neexprimat.Nu-mi puteam alcatuii un chip,al unui intreg natural,microcosmic al universului,unde eram profesor de tara!…
  Am parasit terenul nesigur al unei profesii aride,in care pictura statica,a lasat loc unei subtile,sublime, fresce ale unui oras provincial.

 49. M-am trezit intr-o zodie furtunoasa,o lista a cernelurilor care au marcat, orgolii intense.Am suspendat , judecata pripita.Viziunea a fost posibilitatea infinita,a unei operatii,,unite, un joc al luminii si culorilor, in cinemascop.A , luat, o decizie,din nazuinta,imperceptibila, a lucrurilor,care au luat forma,valoare, intr-un epos, pierdut.,care a aparut intr-un semn, al firmamentului, din stele.
  Am urmarit, un film,dupa, o plimbar, pe jos,de o ora,,,Pe aici nu se trece,,un cal si un calaret,Mi-am reamintit,o mare doamna a cantului,cu parul auriu buclat,strans in bucle, cu colier si-o rochie bufanta cu catifea de pisica salbatica.,cu manecile stramte, mare caracter al unui portret narativ.Sacrificiul, exprima un entuziasm,o mantie fluturand,peste umeri,o victorie inutila,o fatidica opera,exprimata in structura ei, spirituala,ce poate, a fii, mai halucinant, inainte?….Noroc ca nu mi-am ostenit privirea, intr-un olimpic al gloriei,cu ani peste timp, intr-un ,, invincitus soli,,…nu pot , a fii invinsa!,,…..

 50. Reluare,

  Peretii plini de oglinzi,.
  -Cum, ai terminat, miscarea muzicala, maestre?Nu executati bine!Attention!….Am avut ocazia ziarului New York Times in iulie 2016.Executati pirueta, precum, o ,, mica tiganca a lui Kallman,,Lumina lunii, contribuia la o imensitate a vrajii noptii.Sandalele, erau pe jos, magnetofonul, rula, o banda tarzie.Eram in piata.O multime pestrita de copiii, multicolori,raspandeau ziare si anuntau evenimentele politice,si stirile importante ale zilei.Memoram titluri, in bucati,sub ceasul stradala,intr-o cadenta a ploii de noiembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *