Publicat pe 69 comentarii

Arhivă revista Helis 2013



 

69 de comentarii la „Arhivă revista Helis 2013

 1. Ratiunea naturii la Novalis,este aceea primavara,surpriinsa,in tesutul epidermei, care se desteapta.,infloreste,ii rapeste ritmul de crestere.,si organizare,este un sfios,care te duce cu mintea la viziune , la esenta lucrurilor.Pamantul, in marele sau cutremur,a irumpt,de minerale,citeam o imagine saracita,a muntelui,acest arbore care este constiinta padurii,in care am incremenit si mor.Nu pot a surprinde surâsul, de ce razi, iubite prietene?…..oare solar?….tin in mana , o pensula, si creionez,un chip, al meu pe panza,o sa redemensioneze proporta raportului, om-opera,o paradigma a operei eminesciene-marestrul Rubens,Capsa de odinioara.
  Extazul a fost alungat!…

 2. In acest moment oportun al Popularilor vulpoi, liberali, intr-o jonctiune stransa de rezilienta, o clauza notariala, a timpului, intr-o devenire de moment, in acest nou secul, framantat de vicisitudini, dintr-un inconstient, nu stiu, in drumul, pe care-l cautam, pentru a alunga intunericul din sufletele noastre, poate un nou inceput al aceluiasi sitem demult glorios si-n redevenire, Eminescule, tu, care dai foc închisorilor si casei de nebuni, acestea-s aproximarile tale neavenite demult incercate pe un suflet de patriot care in marea sa libertate a fost un erudit al timpului sau, noi alte stele cazatoare poate maxima scriiturii romanesti, tu esti acel chip de ceara la lunei, pe care diamantin se oglindeste cu luntrea in lacustra, ascult o chemare nationalista la adevar, un inconsecvent du-te vino, jurnalistic, pun punct…Eminescule, multumesc ca sint cu tine in clipa in care un glob de aur te-a rapit in a treia stare din marea de amar…epigonii, unui maret marturistitor muceniciat al neamului romanesc , vivat 120 ani Eminescu!…

 3. Sint de cumparat carti noi, SET Arhiva sau particulari anticari din ARHIVA ZIARULUI Jurnalul national, 10 lei cartea/100 carti era in fiecare saptamana una si 100 la fel Arhiva ziar Adevarul…1000 lei noi cu coletaria si taxe TVA Cartea ,, Panza de Păianjen,, autori romani.1-5 de lux pana in 13 lei carti noi ,, criterii politice,, PETRE TUTEA Monarchist filozof ziaristic.Din MUSCEL,, LUNA PARK,,.[DISNEYLAND.].Am luat nuvele austriece de, , GIB MIHAESCU,, si ,, BARBIERUL DIN SEVILLIA de ROSSINI, carte cu SIDIROM[CD], cate 5 lei+10 lei, bagat in laptop notebook.OPEN FILE Player[nevirusate carevasazica].Cartile RODIPET 10 lei cartile de meserii 5-10 lei, RODIPET Romania Pitoreasca.

 4. Daramite, pentru o foto, voi aceia cu credinte vii biblice, in lubenite si bostani, care adresati cuvinte diortosite de slava,napilor si curcumelor, cantati ode de bucurie, imnuri de sapa, triluri de cantece fasuiului, si cepii, cantari patriotice, verzei si cartofului, si lumesti, la toata reaua,, turbarie vegetala,, care liturghisiti din betia a toata volburii padurii…intr-un crescendo la holdelor line si-a tarinelor bogate, ce interpretati,vivat la ,, panteismul artei,, vivat, orezului, si ridichiilor de luna,, ceasuri manastiresti salatei si ciorchinilor de struguri, cantari patriotice, dovlecilor porcesti…acesta-i un glob de aur ce m-a absorbit din marea de amar.Autor Marin Preda…si ploaia a venit si peste cei drepti si peste cei nedrepti,, ludi literatti, trestie de scriitor ce scrie iscusit,,.

 5. Visa vis de ,, literatura austriaca,,.ba.

 6. Eu, eram cu cartile lui Serafim Rose si Calisto Ware, Petre Tutea, Ion Bibescu , IPS Varsanufie, Eliza Rohia,Freud, Nietszche,Sopenchauer,matematica AZIMUT, IZOMERI, de MODULE[Clasa a 11 a],si Aritmetica bisericeasca, tineam cu femeile MECANICI[usoara, medie, fina, grea].Acestea-s GANDIREA.LUNA PARK[DISNEYLAND, literatura Comparata MUSCEL-haine sportivi sf Ion].Campina-Corbii de Piatra.

 7. Instiga la Banca Carpatica se numeste….

 8. Deci la Departament Turism T.H /materia,D.F sef[UTC/PCRd]… la ,, Paine si Cultura,,, se numeste SCHEMA,citim in Google chrome ,,Decretul hotilor,, si ,,ADAS 2021,,.

 9. ,,La Dumnezeu sa cerem, dam 20 lei noi, la Seful Popa si cerem!..[legitimatia europeana}-Reprezentantul…example.10/20 lei/zi parcari auto, ca-n Constanta.Citeste cu PATRAFIRUL pe CRESTETE in GENUNCHI, noi cu rudele vii, moarte, pe BILETUL, ACATIST.

 10. Nu bagam straini in BILET.

 11. Diftina…tesatura de bumbac fina cu fete deasupra tesatura pufoasa,imprimata color, cu modele din arabescuri.

 12. Tarane!…esti , ultimul, zimbru, carpatin, care, a vietuit pasnic, in timpul dacilor, de odinioara, in linistea muntelui, zavodul, astepta sa intoarca turma, tu dvoreai burdufii de branza, intr-un huiet al lupilor, in dant, nocturn.Femeis , ta, o cinste si-o comoara de cuviinta, printre maramele timpului, in care copii, scorneau, mataii, sa se joace cu sforicele, sa bata toaca, sa faca, casa, scoala…casa parinteeasca, nu se vinde!…imi amintesc de vitejii tai, bravi, flacai, cum, aparau, glia strabuna, cu pretul, unei fericiri absolute, in care rasplata a fost plugaia, unei condeieri,gen revolutionarii, care te cinstesc pe tine, o!brav, taran roman, sfintesc patria, mandra noastra oiecumenie.

 13. Tu , esti, credinta, viitorul, de maine, obrazul, cinstit, de Comis,noi dainuim, in lupta ancestrala, pe prispele albite, intr-o apocalipsa, a unui secul, in care sintem, suflete, mandre, neavenite.

 14. Toate, inoportun, draga, amice, intrun, valt, al ploii, din octombrie, unde fumul, norilor, vietii, este un dant, de regretat, in urma ghetarilor, care au mistuit suflete….poate, eterne.Si, intr-acest, scrupul, lipsit de venalitate, sustin, ca , aceasta camaraderie, este, simpla iluzie, al unui cinemascop, bine pregatit, ….fumam, in liniste un trabuc, in linistea , locantei,rotocoale de spirale, ne-au unit, intr-o prietenie demna de Kneipp, aceea a antologiilor naturii, un Santimbreanu, frumos, cult, care este rolul de figurina desueta a monstrilor sacrii, ai unei , oralitati bizantine!….stii, ce consider, in acest contratimp?…consider, ca am stat de veghe, intr-un porumbinic, lan, de grâne de aur, frumoasa contopirea voluptoasa, a sunetului, unei, clepsidre, in care totul este rotirea sferei….cred!…..idealist, subtil, recept, rational, ingenuu, intr-un manipulant greut, al desavarsirii, da!….sustin, arta , este arta mea, un globettroter, trait, intr-un ,, mic ceas vienez,, al unei ,, ore de aur,, ….in ,, constelatia cainii de vanatoare,, poate,, ORION,,.!…..

 15. Misei, lachei, de nicideunde, rotiti,
  Intr- , tradare, a tarii,,!…
  Când, Roiata, da, ora de pornire,
  Aceste-as pline, peroanele, garii.
  Si, intr-un , moment, care, nu uita,
  Grotesc spectacol, de ceva,
  Am retrait, odiniora,
  Visam, Soarta, in maini,
  Cantarind, balanta, mea!…

 16. Ca, o ,,, stancuta-ciusca,,ciuha, si ,, cioara griva,, in noile mode scolere, in noul timp, al erei , scolile timpului, taiorase colorate frumos asamblate…medelnicere si ofiteresti!………

 17. 1848 pasoptistii cavalcada de calarasi, ofiteri.

 18. Sa credeti in cuplete de haine anii terminali, si festoane depozit caen, si fenomene inadvertente soociale, in vechiul filozof monarchist al regelui Mihai,, Andrei Plesu,, ii aprindem o lumanare, intrebam telepatic aprindem directorului Arta Parghel Valcea gen feminin…o persoana purta ceas desteptator de masa in bagajul zilnic nu la mana de fisc.Eu sint cu 15 minute academice cu funciarul partidul…vedeam ,, un ceas,, sint magazinele Vamii, 10 lei cu o baterie de 1 leu, unul.

 19. Toamna, dulce, a tineretii,,
  Când,gandeam,odinioara,
  Eu,pe tine, te numesc,
  Anotimp, ca-n,primavara.
  Tinerete,tinerete,eu pe tine te numesc,
  Ceea ce numesc, copiii,
  Anotimpul,cel, burlesc,
  Când rasare roinita,
  Samovarul, fierbe -ncet,
  Eu,in toamna vietii, mele,
  Dostoievski si Pescovici,
  Intr-un timp indefinit,
  Vin la mine, toamna vie,
  Când cernelul,se usuca,
  Eu, in laicer de toamna,
  Ma numesc, o likantropa,
  Steaua recttrix, sarpe cu ochelari,
  Arta sacra, ireala,
  La Pescovici, in samovar.
  Lina Cosasu,,de buzunar,,!..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *