Publicat pe Lasă un comentariu

Și oamenii au stat acasă – Poem pe vreme de pandemie

Acest poem în proză a fost scris Kitty O’Meara, o profesoară pensionară, în vârstă de 64 de ani, din SUA și după cum a răspuns revistei „The Oprah Magazine”, poemul scris pe blogul ei The DailyRound (Rondul zilnic), este rodul acumulării a luni de anxietate și că “oferă o poveste despre cum ar putea fi, și ce am putea face cu acest timp”
Și a mai spus:
„Eram tristă. Nu știam ce pot să fac. Nu-mi puteam ajuta prietenii. Eram foarte îngrijorată în privința lor. Soțul meu mi-a spus: Scrie. Pune-te din nou pe scris și atât”.

La început, mulți au crezut că este vorba de Kathleen O’Meara, (1839-1888) o autoare irlandezo-franceză catolică. Poezia scrisă de Kitty O’Meara pe blogul ei “The DailyRound” (Rondul zilnic) https://thedailyround.wordpress.com/2020/03/16/in-the-time-of-pandemic/, a fost preluată de Deepak Chopra pe pagina sa de Facebook, și a devenit virală. https://www.facebook.com/DeepakChopra/photos/a.10150209628450665/10157079177715665/?type=3&theater

 

Și oamenii au stat acasă.
Și au citit cărți, și au ascultat, și s-au odihnit, și au făcut exerciții, și au creat artă, și s-au jucat, și au învățat noi feluri de a fi şi apoi s-au oprit.
Și au ascultat mai profund. Unii au meditat, unii s-au rugat, unii au dansat.
Unii și-au întâlnit umbrele. Și oamenii au început să gândească altfel.
Și oamenii s-au vindecat.
Și când oamenii nu au mai trăit periculos, în ignoranţă, nesăbuit și fără suflet, Pământul a început să se se facă bine și el.

Și când a trecut pericolul, și oamenii s-au întâlnit din nou unii cu alții, și-au jelit morții și au făcut noi alegeri și au visat imagini noi și au creat feluri de a trăi și au vindecat Pământul de tot, așa cum s-au vindecat și ei.

 

Versiunea în limba engleză

And the people stayed home.
And they read books, and listened, and rested, and exercised, and made art, and played games, and learned new ways of being, and were still.
And they listened more deeply. Some meditated, some prayed, some danced. Some met their shadows. And the people began to think differently.

And the people healed.
And, in the absence of people living in ignorant, dangerous, mindless, and heartless ways, the earth began to heal.

And when the danger passed, and the people joined together again, they grieved their losses, and made new choices, and dreamed new images, and created new ways to live and heal the earth fully, as they had been healed.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *